mini-cursus voor ouders van kinderen 5-8 jaar

Achteruit tellen met 10 zwarte katten

Kan jouw kind al achteruit rekenen? Met de 10 zwarte katten is het nog leuker! We tellen katten die een voor een van het dak vallen. Dat is niet zo erg als het klinkt! Ze komen allemaal netjes met de pootjes op de grond. Als het spelletje uit is klimmen ze weer naar boven en begint het spel opnieuw.

We gaan eerst al zingend achteruit tellen met het hele lijf. Daarna ontdekken we de logica van het tellen in een cirkeltekening.

Inclusief downloads van het 10 Zwarte Kattenlied (tekst en mp3) en het werkblad waarmee je het spel op papier uitwerkt. 
Extra: Tekst en mp3 van Drie kleine visje zwommen naar de zee (voor als je even geen zin hebt in katten)
Door Marijke Sluijter
Deze cursus krijg je cadeau van Zinvol Tekenen met Kinderen
Tellen is een ding, en nog eenzelfde ding, en nog eenzelfde ding erbij, maar ook een ding en een ding en nog een ding eraf. Tellen doe je namelijk niet alleen vooruit maar ook achteruit. En dat moet je voor je kunnen zien.

Achteruit moet net zo snel gaan als vooruit. Nu is dat niet zo moeilijk als je alleen de cijfers opnoemt, maar dat is nog geen rekenen als je er geen beeld bij hebt. Je kind moet niet alleen de cijfers kunnen opdreunen, maar daarbij ook de aantallen zien en de handelingen die het doet. Met de twee zwarte katten rekenspellen krijgt je kind daar een helder beeld van.

In deze mini-cursus:

De auteur

Marijke Sluijter

Marijke Sluijter begon als kleuterleidster, was Marijke Sluijter begon als kleuterleidster, was directeur van een Jenaplanschool en gaf les aan een opleiding voor onderwijsassistenten. Als hoofdredacteur van het tijdschrift Educare deed ze internationale inspiratie op.

Ze had een proefklas voor creatief leren en schreef naar aanleiding van deze ervaring mee aan Educreation, een methode waarmee kinderen op speelse wijze leren spreken, rekenen, schrijven en lezen in verbinding met zichzelf, de ander en de wereld.

Marijke ontwikkelde de jaaropleiding Zinvol Tekenen met Kinderen, schreef diverse boeken en geeft cursussen over aanraak- en tekenspel ter ondersteuning van de ontwikkeling van de emotionele, sociale en cognitieve intelligentie.
Marijke Slijter - auteur van deze cursus
Gemaakt met