PARTY TIME VOOR DE HELE FAMILIE

Wacky Winter Games+

December is een feestmaand en voor kinderen is niets zo feestelijk als samen spelletjes spelen. Beleef een oergezellige familie-avond tijdens de Kerst of met Oud & Nieuw. Deze party games zorgen voor allerlei hilarische situaties: lekker actief, veel lachen, gekke grappen en meer...

Wacky Winter Games is de ideale oplossing als:
 • je op zoek bent naar een gezellige familie-activiteit voor de Kerstdagen of op Oudejaarsavond;
 • je houdt van veel afwisseling, lekker actief en tegelijkertijd echt in de knusse wintersfeer;
 • je geen tijd, zin of energie hebt om zelf spellen en activiteiten te verzinnen…
Wacky Winter Games - party time voor de hele familie
Als trouwe klant, krijg je deze 3 boeken erbij cadeau:
BONUS 1
ter waarde van €25
BONUS 2
ter waarde van €17
BONUS 3
ter waarde van €21
Wacky Winter Games - Voorheen kerst met ballen / kleintje kerstspel

36 vrolijke party games voor de gezelligste maand van het jaar

Waar heb je zin in? Sneeuwballen Race of Sneeuwpoppen Pret? Vossenstreken, Knuffelkonijntjes, Vogeltjeskoor… Welk dier ben je eigenlijk? Koude Kerst met Warme Wantjes? Klingelen met Klokjes of een potje Joel de Boules…

Zomaar een greep uit de 36 spelkaarten met vrolijke en tegelijkertijd hartverwarmende winter party games. Hang deze kaarten in je kerstboom en je hoeft je een hele vakantie lang niet te vervelen!

Licht, liefde en heel veel lachen

December is de maand van licht, liefde en vrede op aarde. Dit vieren we door samenzijn, elkaar verwennen met cadeautjes en door met elkaar te genieten van inspirerend eten, muziek, verhalen en dergelijke. We doen hiervoor net even iets extra’s zodat iedereen zich echt thuis voelt – in zichzelf en bij elkaar. We versieren ons huis, branden kaarsjes, dekken de tafel extra feestelijk. En daarbij willen we ook dat er veel gelachen kan worden.
Wacky Winter Games is een collectie party games die al deze elementen in zich hebben. Op 36 spelkaarten staan hele verschillende korte party games. Je ‘speelt’ met thema’s als dankbaarheid, liefde, wensen vervullen, complimenten geven. Hartverwarmend dus. Maar je hebt ook ontzettend veel lol met elkaar want een heleboel spelletjes zorgen voor allerlei hilarische situaties: lekker actief, veel lachen, gekke grappen en dergelijke. Puur voor je plezier dus!

Wacky Winter Games kort samengevat

Bedoeld voor:

Iedereen die feestjes viert:
 • met kinderen van 4 tot 12 jaar
 • gezelschappen van 4 tot 24 personen
 • thuis, op school, in de sportclub enz.


Goed voor vele uren spelplezier!

Dit krijg je van mij:

 • 36 kaarten = 36 spelletjes
 • spelregels staan op de kaarten
 • bij 9 spellen extra werkbladen
 • bordspelversie voor peuters en kleuters
 • diverse bonus downloads
 • cadeaulabels & cadeaupapier

Dit doe je zelf:

 • download, print en knip de spelkaarten
 • verzamel alles wat verder nodig is (staat aangegeven op de spelkaart)


Binnen 2 tot 3 uur heb je alles geregeld. Lekker snel klaar!

Samen leuke dingen doen

Bij Wacky Winter Games ligt de focus altijd op samen leuke dingen doen. Als het niet mèt elkaar is, dan is het vóór elkaar. Je zult hartverwarmende momenten ervaren, maar ook kramp in je kaken van het lachen. Bovendien heb je het hele feest in een handomdraai voorbereid.

Voor slechts € 21,- geef je je gezin een super Kerstvakantie en hou je bovendien genoeg tijd en energie over om er zelf ook van te genieten! Het is goedkoper dan met de hele familie naar de bioscoop en je hebt er minstens zo veel, zo niet veel meer plezier van, want je kunt Wacky Winter Games de hele vakantie en ieder jaar opnieuw spelen!

Wanneer gebruik je Wacky Winter Games?

Je kunt de spellen uit Wacky Winter Games elke dag spelen,
maar dit zijn de momenten waar ze specifiek voor bedacht zijn:
Drag to resize

Bij de kerstcadeautjes

Kerst met cadeautjes vieren, zoals in veel van onze buurlanden, gebeurt ook in Nederland steeds vaker. Dan denk je dat dit het hoogtepunt van het feest wordt, maar jongere kinderen weten hier vaak een ellendige gil- en graaipartij van te maken.

Gebruik de spelkaarten uit Wacky Winter Games om de focus te verleggen van cadeautjes naar samen iets leuks doen. Leg de kinderen uit dat jullie bij elk pakje eerst samen een spelletje spelen en daarna het cadeautje uitgepakt mag worden. Zo wordt het een hele gezellige cadeautjesdag!

Feestelijke maaltijden

Zeker wanneer het feestmaal uit meerdere gangen bestaat en hiervoor nog wat gedaan moet worden in de keuken, dan hebben jongere kinderen moeite met netjes aan tafel blijven zitten. Wacky Winter Games biedt uitkomst: het bevat verschillende spellen die uitermate geschikt zijn om tussen de gangen door aan tafel te spelen. 

Op oudejaarsavond

Voor de kinderen die al op mogen blijven, duurt de avond maar wat lang. Je kunt natuurlijk de hele avond films gaan kijken, maar het is nog veel leuker is om de avond te vullen met knotsgekke spelletjes.

Het plezier dat je samen hebt, geeft niet alleen een ontspannen en gezellige avond. Je maakt samen herinneringen die je kinderen een leven lang in hun hart zullen koesteren. 

Verjaardagspartijtjes

Voor kinderen die in de wintermaanden jarig zijn, is het vaak lastiger om leuke partijtjes te organiseren. Het is buiten al gauw te nat en te koud voor speurtochten en picnics. En alle gasten trakteren op de bioscoop, het theater of een speelparadijs, kan niet iedere familie zich veroorloven.

Wacky Winter Games is wèl betaalbaar, doe je gewoon thuis en geschikt voor grote en kleine groepen. Aanvullen met taart en limonade en de kinderen zullen zich geen seconde vervelen!

Deze vader en moeders zijn razend enthousiast 

Enorme sfeermaker en/of sfeerverhoger! Leuke kaartjes met originele opdrachtjes, die niet moeilijk zijn maar wel verrassend uitpakken. Enorm leuk om met familie of vrienden te doen. Iedereen, van klein tot groot, kan op een ongedwongen manier eraan meedoen. Het spel zorgt voor de nodige hilarische momenten, inclusief slappe lach-gevaar. Ideaal middel tegen suffe of juist te gespannen Kerstdagen.
Barbara van der Wal
Oh, dit is zo leuk! Leuk als je cadeautjes doet met kerst en die op een leuke manier uit wilt delen. Maar net zo leuk als je geen cadeautjes wilt doen en je kerstdag of de kerstvakantie wilt opvrolijken. Je kerst-met-familie wordt door dit spel een stuk minder stoffig en voorspelbaar!
Jeroen de Jong
Dit spel verhoogt de uitpak vreugde, al was het alleen maar omdat kinderen genieten van het doen van spelletjes en daardoor minder snel de cadeaupapiertjes er af rukken. Kerst wordt met dit spel weer “gezellig samenzijn” in plaats van: zo snel mogelijk alle cadeaus uit pakken. Kinderen zullen er echt van genieten!
Judith van Wijk
Drag to resize
Geweldig leuk ‘zusje’ van het Sinterklaas Surprisespel. En ook zeer geschikt voor een kinderpartijtje rond Kerst natuurlijk!
Martine Bakx
Super leuk gezinsspel om kerstavond en kadootjes uitpakken relaxed en met veel plezier samen te beleven.
Margriet Darwinkel
Net zoals met het Sinterklaas Surprisespel komt er nu alweer vanuit de kinderen de vraag: gaan we weer kerstkaart opdrachten spelen? De jongste die vorig jaar meedeed was net 2 en de oudste was opa. Je kan het echt met z’n allen doen.
Rianne Kers

Dit zijn de Wacky Winter Games spelkaarten:

Veelgestelde vragen

Voor welke leeftijd is dit spel bedoeld?

Wacky Winter Games is in eerste instantie ontwikkeld voor groepen en families waarbij er kinderen zijn in de basisschool leeftijd - van 4 tot 12 jaar oud.
De spellen zijn geschikt voor alle type mensen van alle leeftijden en daarom ook leuk voor de ouders, grote broers en zussen, opa’s en oma’s, ooms en tantes enz.

Hoe lang duurt Wacky Winter Games?

Dat hangt af van het aantal spelers en hoeveel spellen je speelt. Dat laatste bepaal je zelf. Vuistregel: 5 tot 10 spellen is echt genoeg. Speel de rest op een regenachtige vakantiedag of gebruik ze tijdens een ander december feest.

Met hoeveel mensen moet je zijn voor dit spel?

Dit spel kan zowel met kleine als grote families gedaan worden. Richtlijn: minimaal 4, maximaal 24 personen. Een paar spellen zijn minder geschikt voor grote families, een paar andere zijn minder geschikt voor een kleine familie. Bij het lezen van de spelinstructies wordt vanzelf duidelijk welke spellen in jullie situatie het meest geschikt is.
Het is in principe mogelijk om Wacky Winter Games ook met echt grote groepen te gebruiken. Dit vergt wat aanpassingen. Zodra ik een bericht met specifieke instructies hierover geschreven heb, zal ik hier de link posten. Tot die tijd kun je wellicht wat met de tips voor het Sinterklaas Surprisespel met grote groepen.

Wat voor soort spelletjes/activiteiten kan ik verwachten?

Het soort spellen is erg divers. Er zitten spellen tussen die echt gericht zijn op sentimenten die van oudsher met Kerst geassocieerd worden: familiegevoel, geborgenheid, waardering tonen, elkaar verwennen, goede daden verrichten en dergelijke. Andere spellen zijn puur voor je plezier: lekker actief, veel lachen, gekke grappen en dergelijke.
Door vooraf te selecteren welke spellen je tijdens je feest wilt gebruiken, kun je vooraf al een groot deel van de sfeer bepalen.

Zijn cadeautjes persé nodig?

Nee, je kunt het spel met of zonder cadeautjes spelen.

Hoeveel cadeautjes per persoon?

Dat mag je helemaal zelf weten! Sterker nog: Wacky Winter Games is ook leuk zonder cadeautjes. Je kunt het dus ook prima inzetten voor een gezellige oudejaarsavond.
Wacky Winter Games met cadeautjes:
Na ieder spel wordt er door 1 persoon een cadeautje uitgepakt. Hou er rekening mee dat het spel langer duurt als er meer cadeautjes zijn en er dus meer spelletjes gespeeld worden. De ervaring heeft geleerd dat 15 spellen echt voldoende zijn voor een geslaagde middag of avond.
Richtlijnen 4 tot 8 personen:
Groep van 4 personen: maximaal 4 cadeautjes p.p.
Groep van 5-6 personen: maximaal 3 cadeautjes p.p.
Groep van 7-8 personen: maximaal 2 cadeautjes p.p.
Bij 9 personen of meer is 1 cadeautje per persoon voldoende.
Wacky Winter Games inkorten bij (te) veel cadeautjes:
Pas in dat geval de regel aan. In plaats van één persoon laat je iedereen een cadeautje uitpakken nadat er een spelletje gespeeld is.

Lijkt dit op het dobbelsteenspel?

Nee, totaal niet. Bij het dobbelsteenspel (en alle varianten hierop) worden cadeautjes afgepakt en doorgeschoven. Bij Wacky Winter Games bepaal je vooraf wie welk cadeautje krijgt. Er wordt niet mee geschoven.

De enige link tussen de spelletjes en het cadeautje: je mag deze pas uitpakken als je met z’n allen het spelletje gespeeld hebt. Bij Wacky Winter Games ligt de focus namelijk op gezellig samenzijn en spelletjes spelen. Sterker nog: je kunt het ook prima zonder cadeautjes spelen!

Bij de andere spellen ligt de focus juist op cadeautjes. Ze worden zelfs afgepakt en doorgegeven. Leuk met volwassenen, maar voor kinderen is de lol er op die manier snel af!

Hoe lang duurt het voor Wacky Winter Games geleverd wordt?

Wacky Winter Games is een 100% digitaal product. Na ontvangst van je betaling heb je direct toegang tot alle downloads via de cursuspagina op deze website. Er gaat dus niets op de post! 

Je kunt direct betalen met iDeal, Paypal, Bancontact of credit card. In principe heb je dan binnen 5 minuten beschikking over de downloads.

Hoeveel kopieën mag ik maken?

Het is niet de bedoeling dat je de bestanden uit Wacky Winter Games gaat kopieëren en uitdelen, tenzij dit nadrukkelijk in het bestand toegestaan (of zelfs aangemoedigd) wordt. Wanneer je thuis niet kunt printen, kun je 1 kopie versturen naar een computer die aangesloten is op een printer. Na het printen dienen de bestanden weer van deze computer verwijderd te worden.
Het is natuurlijk super als je zo enthousiast bent dat je Wacky Winter Games wilt uitdelen, maar stuur vrienden en collega’s liever naar deze website. Ik heb namelijk veel tijd en geld geïnvesteerd in het maken van deze spellen en extra printables. Wanneer ik onvoldoende spellen verkoop, kan ik hier niet mee doorgaan. Na het terugverdienen van de productiekosten vinden mijn gezinsleden het ook fijn als ik kan blijven bijdragen aan eten op tafel en een dak boven ons hoofd.
Fijn als je hiermee rekening wilt houden, bedankt!

Kan ik Wacky Winter Games retourneren?

Als je bestelling een vergissing blijkt te zijn, krijg je van mij je geld terug. Stuur me binnen 48 uur na inschrijving via deze link een bericht waarin je kort beschrijft wat de reden is voor retourneren.
Ik stort vervolgens je inschrijfgeld* terug en annuleer je inschrijving. Op dat moment heb je niet langer toegang tot de downloads.
Jij bent ondertussen wettelijk verplicht alle kopieën te verwijderen van je computer. Ik kan dat niet controleren. Ik vertrouw er dus op dat je dat netjes doet.

*) Als je Wacky Winter Games in een combinatie aanbod gekocht hebt, krijg je alleen dit deel van je inschrijfgeld terug betaald.
Courses included

Wacky Winter Games Plus

Vrolijke party games voor de gezelligste maand van het jaar. Beleef een oergezellige familie-avond tijdens de Kerst of met Oud & Nieuw. En omdat je ook het Sinterklaas Surprisespel besteld hebt, krijg je er 3 boeken bij cadeau!
Wacky Winter Games is gemaakt door

Patricia Ritsema van Eck

Ik ben bij het APS opgeleid tot HartFocus trainer, wat wil zeggen dat ik opgeleid ben in technieken die je helpen je hart en je hoofd met elkaar in balans te brengen en te houden. Hierdoor heb je minder last van stress, weet je beter met verschillende emoties om te gaan, kun je helder en creatief denken en bovendien is het erg goed voor je gezondheid. Je krijgt er ook minder snel rimpels van – op lachrimpels na…

Bij Marion van der Coolwijk van Kind in Beeld heb ik alle opleidingen gevolgd over beelddenkers. Dit zijn van nature vrolijke vogels die zich graag verliezen in spontane, creatieve invallen. Tijd is niet echt hun ding en ze hebben daarom nogal eens moeite met plannen, opruimen en strak organiseren.

Mijn favoriete bezigheid is het creatief ontwikkelen van websites, trainingen, boeken, spellen en materialen waar je blij van wordt. Ik schreef het anders-dan-andere vriendschapsboek “Mijn blijde Hart” en bedacht verschillende familiespellen waaronder het  “Sinterklaas Surprisespel” en "Wacky Winter Games" voor de decemberfeesten, waarbij de focus vooral ligt op gezelligheid samen en aandacht voor elkaar.
Gemaakt met